reede, 16. detsember 2016

Vihastumisest

Sind on totaalselt välja vihastatud.

Mis teed?

Hea küsimus, aga ma ei tea mis teen.

Mul on jahukott. Mäletate, see jämeda koega riidest kott? Ja mul on klopper. Klopi palju tahad, jahu jääb ikka lendlema ning see sinder ajab aevastama.

Nii on ka selle vihastumisega. Sa võidki jääda mõnele inimesele selgitama asja, mis sind vihale ajab. Ta ei saa aru ja ei hakkagi saama, sest ta ei taha. Iga mats elab oma tões.

Nii et, kas on mõtet seda jahukotti sedasi peksta ja ise sealjuures isuga aevastada? Ei. Jah, on olukordi, mis häirivad ning millega leppida ei suuda. Kõigega ei peagi leppima. Tuleb õppida lihtsalt selle jahukotiga niimoodi toimetama, et tolm ei lendaks. Ehk on klopperi asemel mingi parem variant? Muidugi on. Pista kott näiteks vette ja jätagi sinna, kohe pikaks ajaks.

Kui vihastud, ära torma enne õiguse ja õigluse eest võitlema kui pole suutnud välja mõelda, kuidas seda teha. Tahad ju olukorra muutust? Sellisel juhul ei ole hea tegutsema hakata selle vihaenergia taustal. Mine tee midagi muud. Raiu kasvõi puid. Kui oled endasse laadinud energia sellest muust tegevusest, siis hakka alles mõtlema lahenduste otsimise peale. Ehk siis ära klopi tolmust jahukotti, vaid leia muu lahendus.

Vähem tolmu palun!


Signe

Kommentaare ei ole: