reede, 25. august 2017

Segadus

Sõbranna kinkis mulle kooli lõpetamise puhul raamatupoe kinkekaardi. Tuuslasin siis netipoes omale põnevat lugemisvara, seda mis mind huvitaks ja sattusin tegelikult hätta. Raamatuid palju, ainult loe ja saa targaks. Ainus mure, mis mul tekkis ... kas ma ikka tahan? Kätte sattus raamatuid, kus aga õpetatakse, kuidas olla edukam, säravam, kuidas jõuda tippu ja mil moel olla motiveeritud. Hetkeks tekkis tõrge, sest ainus mõte, mis pähe tekkis: õpetatakse olema naabrist parem.

Kuidas olla aga õnnelik siin ja praegu ning just seda tehes, mida sa praegu teed? Olla kulgemises, tehes asju, mis on südamelähedased, tundmata süümepiinu selle pärast, et sa ei kuulu nende tõmblejate sekka, kelle elu ülesanne on osta kalleim auto, ilusamad riided, uhkeim maja? Edu, edu, edu ... kas edukas on tõesti vaid see, kelle saavutusi saab lugeda rahas, varanduses?

Omale lugemist leidsin, aga mitte nende raamatute hulgast, kus õpetatakse edukas olema. Filosoofid on põnevamad minu jaoks. Hea, kui mõnikord tõrge tekib, see tuletab meelde, et meil igaühel on käia just oma tee. Muidugi on hea lihtne astuda kellegi sissekäidud rajale. Mõnikord välise hiilguse säras kipume oma väärtused ära  unustama ja kappama pimesi sinna, kuhu teised ees on läinud ...

Kõik ei ole alati selge. Ei peagi olema.

Signe 

Kommentaare ei ole: