reede, 8. september 2017

Loetud raamatust kaks sõna ...

Inimesi on mitmesuguseid. Aga kas olete tähele pannud, et sõbralikkust on mitmesugust. Kui palju olete kohanud siiralt sõbralikke inimesi? Neid, kelle sõbralikkus tuleb südamest? Kui tihti tuleb silmitsi seista naeratusega, tegelikult teadmata, et sinult hoopis tahetakse midagi saada?

Lugesin Joe Navarro raamatut „Ohtlikud inimtüübid“. Ei, ma ei hakka siin tegema ümberjutustust ega lühikokkuvõtet, lihtsalt panen paberile paar mõtet. „Maailmas on kahte tüüpi inimesi: sellised, kes su tassi täidavad, ja sellised, kes selle tühjaks joovad.“ – Joe Navarro. Oskus on valida enda ligidusse inimesi, kes seda tassi täidavad, suurem oskus on ära tunda neid, kes su tassi tühjaks joovad.

Navarro on välja toonud neli erinevat isiksuse tüüpi, kes on ohtlikud: nartsissistlik, emotsionaalselt ebastabiilne, paranoiline ja kiskjatüüp. Millal nad ohtlikud on, selleks soovitan raamatut lugeda. Raamat pole lihtsalt mitte ainult hariv, vaid annab ka iga tüübi kohta küsimustiku, kuidas neid ära tunda. Samuti on õpetussõnu, mis teha, kui sellised inimesed sinu ligidusse satuvad – põgene.

Kes on nartsissist? Selle teada saamiseks soovitan lugeda ka sellist raamatut, nagu Jorma Myllärniemi „Nartsissism“. Nartsissisti jaoks on empaatia võõras, ta on ülbe ning peab ennast teistest paremaks.

Emotsionaalselt ebastabiilne inimene on ülitundlik, pirtsakas ja nõudlik, ta ei suuda piiri pidada, manipuleeriv.

Paranoiline inimene on ülimalt kahtlustav, hirmunud ja salatsev, samuti iseteadlik, vaidlushimuline ja vihkamisaldis, ta kogub haavumisi ja kannab vimma.

Kiskja – külm, tundetu, kalkuleeriv, kontrolliv, vähese kontrollivõimega, ei mingit järelmõtlemist ja palju kihusid.

Need on mõned märksõnad huvi tekitamiseks raamatust. Mõnusat sirvimist ja lugemist, see on lihtsalt ja huvitavalt kirjutatud ja nii mõnedki teadmised tuleb sealt teadmiseks võtta.

Tahtsin kirja panna paari mõtet raamatu kohta, aga ma ei teinud seda 😊. Parem loe ise.


Signe 

Kommentaare ei ole: