reede, 17. november 2017

Maali ja õunapuu köögi akna taga.

Maali istub oma köögis. Tal on ajast aega olnud köögilaud akna all, nii hea on seal istuda ning vaadata õuele. Õunapuu on talve ootel. Seal paremal oli kunagi suur lillepeenar. Maali ei jaksa enam kevadel omale lillepeenart teha, lilleilu jääb vaatamata.

Naabrinoored käisid poes ja tõid seekord ise Maalile leiba. Maali ei jaksa enam niipalju käia, aina viletsamaks läheb see olemine. Aga Maali ei muretse enda pärast. Muretseb naabrinoorte pärast. Neil on raske ja ikka ja alati leiavad  Maali jaoks aega, uurivad poodi minnes, kas tuled ka või toome midagi.

Aeg. Kuhu see aeg lennanud on? Maali on elus nii mõndagi näinud. Kas see möödunud aegade meenutamine, ons sellel mingi tähendus? Peab vist hakkama mõtlema homse päeva peale, sest naabrinoored ei jaksa muidu varsti sedasi enam.


See õunapuu on ainus, mis alles jäänud. Siia majja tulles sai aeda neid vist oma kümme istutatud. Nüüd on jäänud köögi akna all olev puu. Selle all on pink, kus kevadest sügiseni hea istuda ja mõtteid mõlgutada. Talvel ja külmal sügispäeval peab leppima köögiaknal olemisega.

Noored, vanad. Meenutused, kui Maali noor oli ja õunapuid istutas, nüüd ainult rõõm oma ainsast allesjäänud õunapuu vaatamisest.

Seal kuskil metsaveerel elab Maali ja mõlgutab oma mõtteid ...


Signe

Kommentaare ei ole: