reede, 12. jaanuar 2018

Mõttepaus

Kui laps kasvab liiga kiiresti, siis on vaja minna poodi ning osta parajamad riided. Ja et midagi saada, tuleb minna suurde kaubanduskeskusesse, sest ilma proovimata ei saa ning hea hind on ka oluline. Suures linnas suures poes jälgisin inimesi. On see tarbimishullus, on see vajadus, on see ajatäitmine, kvaliteetaeg? Igatahes suutsin häda pärast paarist poest läbi hüpata ja vajalikud asjad saada, õnneks ei pidanud väga palju otsima. Asjad käes, siis minekut. Hirm tuli peale, et muutun samasuguseks massiks.

Keskmine laps kinkis mulle jõuludeks raamatupoe kinkekaardi, realiseerisin selle raamatuks. Jõudsin lugemisega lehekülg 79 ja jäin toppama, sest tekkis mõttepaus. Linnaskäik ja inimeste jälgimine kaubanduskeskuses segunes selle mõttepausiga. Carl Gustav Jung oma „Analüütilises psühholoogias“ räägib kollektiivsest mitteteadvusest. „Kollektiivses mitteteadvuses te olete teisest rassist inimesega identne, ... „(C.G. Jung, lk 79). Et kui oled kuskil kellegi hulgas, siis oled mingil moel selle hulgaga samasugune.

On olemas ju ütluski: ütle, kes on su sõber ja ma ütlen, kes oled sina.

Mina oma mõttepausist sain üle, saan nüüd edasi lugeda raamatut. Kahjuks Teile ma seda tekkinud mõttepausi lahti seletada ei osanud. Luban, et ei kirjuta enam nii keerulistest asjadest 😉

Järgmise keerulise asjani 😉

Signe


 Laoriilulis Carl Gustav Jung „Analüütiline psühholoogia. Teooria ja praktika“ 2017

Kommentaare ei ole: