reede, 20. aprill 2018

Vahva tegelane


Laps andis ühel päeval mulle kaks mänguasja, kas tahad. Muidugi tahtsin, see ju Mašake. No ja eks neiu teadis kah, kellele pakkuda, sest Maša ju nii vahva tegeleane.
Selle vahva tegelase pärast sattusin õhtul vaidlusesse. Miks siis? No kuidas saab see Mašake vahva tegelane olla, kui ta kogu aeg mingite lollustega hakkama saab? No aga mõtle, Maša on laps, kellel on tohutult energiat. Kahjuks ei oska ta seda päris õigesti kasutada. Pea töötab nagu koorelahutaja, kogu aeg on mingi vahva „projekt“ mõtteis ja teoksil. Noooojah, see vahva „projekt“ toob tihtipeale palju pahandust või siis sekeldusi Medvedikesele. Medvet suur inime – suure, hea ja hella südamega. Ohjah, ja nii me neid väänikuid kasvatame.
Täiskasvanud inimestena peaksime olema natukene targemad kui laps. Tihtipeale võib aga kohata samasuguseid täiskasvanuid nagu Maša – siuh, säuh ja miski värk jälle kokku „küpsetatud“. No aga ikkagi, võiksime nii palju targad olla, et kui näeme sellist energiapalli, siis võiksime aidata seda energiat õigesse kohta suunata, eks!
Laps ei ole täiskasvanu aga täiskasvanu on mõnikord laps (meelega ja mittemeelega).
Signe

Kommentaare ei ole: